23 August 2009

Ramadhan Al- Mubarak


Assalamualaikum WBT Sahabat2 ku....
Salam Ukhwah...

Saya dan keluarga mengucapkan Selamat menunaikan ibadah
puasa di bulan suci ramadhan al-mubarak...

Mohon ampun dan maaf jika ada melukakan hati...
jika ada terkasar bahasa...
Semoga bulan puasa ini memberi penuh makna buat semua...
Semoga hari-hari ramadhan kita di isi dan di limpahi dengan
amalan yang mulia...AMIN

"Ya Allah. terimalah semua amal ibadah dan puasaku di bulan ramadhan tahun ini, dan cukupkanlah umur hambamu yang kerdil ini untuk menempuhi ramadhan tahun hadapan...Amin"

20 August 2009

AL-FATIHAH

Assalamualaikum... AL-FATIHAH...Innalillah...

Ari khamis bersamaan 20hb ogos 2009...Paklong aku telah kembali ke rahmatullah...Pemergian arwah sgt2 dirasai...lebih2 lagi nenek aku...mak aku...mak andak aku, acik aku..pakcek aku dan ahli keluarga aku yg lain even diri aku sendiri...sedih mengenangkan dah lama tak bersembang dengan arwah...sejak arwah koma tahun lepas...sehingga la arwah menghembuskan nafasnya yang terakhir...sedang aku menaip, nenek aku yang baru sampai dari kampung membuatkan aku menyambung titisan airmata yang baru berhenti...sedih mendengar luahan hati nenek aku yang menangis sejak keluar dari kereta sehingga ke dalam rumah ;( Hujan pon tau erti hati sedih malam ni...hujan sekejap renyai2...sekejap lebat sikit...selang seli...

Paklong aku menderita koma akibat perbuatan manusia yang kejam! yang tak berhati perut...kalo org yang langgar paklong aku tak lari...tapi bawak paklong aku ke hospital tanpa membiarkan paklong aku terbujur atas jalanraya...mungkin paklong aku tak koma...mungkin paklong aku dapat diselamatkan...aku doakan org yang langgar paklong aku tu akan menerima hukuman yang setimpal...

Semoga roh dicucuri rahmat..dan ditempatkan didalam org2 yang beriman...Amin...

"Ya Allah...ampuni lah dosa-dosa ku terhadap kedua ibu-bapa ku...suami ku...dan org2 yang telah mati ataupun masih hidup disekeliling ku...Aku takot tidak sempat memohon maaf sekiranya aku ada membuat kesilapan...Amin..."

18 August 2009

FLoweRs...

N3 aku kali ni, aku nk share ngan korang...salah 1 hobby aku...aku ni suke bunge...lagi2 bunge rose...giler ahhh! gerammm....aritu aku g car boot sale, aku nampak pokok bunga rose n mcm2 pokok lg la...aku tertarik la ngan 1 pokok bunga rose ni..kaler pink...cun...so aku dgn penuh yakin nye membeli pokok bunga rose tu...pastu aku beli pokok duit n pokok alau nyamuk...lawak betol time beli pokok alau nyamuk...abis 1 budak2 opis aku dtg...dok tanye ni pokok ape? ni pokok ape? aku ckp try la pegang daun nye...pastu bau tgn korang....hahahha semer buat...semer mengiyakan ape yg aku ckp...siyes ckp...pokok tu mmg bau sheltox korang tau...

Pasal pokok bunga rose, walaupun susah nk jaga pokok tu...aku pedulik ape kan...mati pokok tu nanti...aku beli ar lain hahahaa...tp tu ar...aku ni cerewet gak la...aku hanya akan beli pokok bunga rose yg aku suke je...kalo korang nk tau, aku ni suke btanye...tp tanye sket2 je la...tanye byk2 kang org tak suke pulak...aku tanye, nape bunga ni tak besar sgt? org yg jual pokok bunga tu ckp, kalo daun pokok bunga rose tu besar...maka besar la bunga rose tu...hehehe...ilmu tu kwn2...ni pokok2 bunga aku...




ni la pokok alau nyamuk tu.... hehee ;P



aritu Prof kat opis aku bagi pokok...thanx kat Prof...pokok daun teh tu utk ubat sakit lutut...tp gambar takde la..sbb aku letak pokok tu kat umah mak aku...nanti2 la aku upload pic pokok tu er...takot kalo letak kat umah aku mati lak pokok tu kang...hahhaa...

17 August 2009

~ ConvOcaTioN CeReMoNY ~

Lamer da pic convo ni dok terperuk lam pc aku...Al maklum je la...bizi nyah...name pon keje, mane penah nk habis...kan? sbbkan bizi sgt tu yang tak sempat aku nk update blog...tak sempat nk upload pic...ni pon ade lagi serpihan keje yg terbengkalai ni ha...dengan penuh kesabaran aku settlekan satu per satu...sib baik aku suke keje yang aku buat skang ni...
Kesempatan ni...congratulations aku ucapkan kat colleague aku...cik Mag n kak balkis... Ramai dah yang dok convo...yang aku ni ntah bile la nk convo ntah...blaja pon tak tamat2 lagi...hikhikk ;P Time convo ni...aku one of the staff yg ade kat dlm dewan...kene guide students MBA,MM,MSc n PhD...best dok lam dewan...aku ske! utk students opis aku, convo juz ari sabtu n isnin je...sabtu tu je DYMM Sultan ade...dapat la aku bertentang mata ngan baginda...cewahhhh! tapi pic takde la ye noks!

Ni ha pic2 tu....meh layannnn.....
Kejadian : SaBTu MonInK

aRis n IjaM

yang tgh2 tu la cik Mag! sgt cantik biler pakai saree....

us.....

ape pandang2? haaa.....

sangat cute pic ni...i loike it!!!

pic last!

kami semer ni pandai lompat!

kecuali..dia! dia! dan dia! yg kat blakang tu jer...hahaha

Besday NaDia...

Al kisahnye...besday Cik Nadia kiter ni jatuh pd 13 Ogos, tapi tula lewat sket celebrate atas sbb tertentu...Nak dijadikan cerita...last friday aku n geng2 opis g makan2 kat village view...sponsored by besday girl...sape lagi? cik nadia kite la & bf dia...best la coz ramai geng gagak itam yg attend party tu kan...

Tapi yg tak best nye pulak...hubby aku takde time huhaaa session tu...sangat sedey okeh...sbb aku dah terbiasa hubby ade disamping aku...tiba time huhaaa tu pulak hubby takde...g outstation, ade urusan Seri Paduka Baginda yang perlu di settle kan... Biler time besday org, kiter tak ley la nk tunjuk sedey tu kan heheee :p kene la hepi jugak...hehuuu :P

Lepas makan2...semer g karok...yg aku ni...mcm takde mood sgt nk g karok...yer ar hubby aku kan takde...sgt2 boring...sgt2 tak best biler encik hensem aku tu takde taw! tp dah ramai yg ajak g..aku pon orait kan aje la...sekali sekala...Aku sebagai seorang isteri...aku dah mintak IZIN kat hubby aku dah...da mintak izin kat mak papa a
ku jugak...mereka semer izin kan, mereka bg amanat pd aku supaya aku pandai jaga diri...Alhamdulillah party besday girl tu pon dah selesai dah pon...

Semoga Impian Cik Nadia menjadi kenyataan...Amin...
Nih aku upload pic2 sekitar besday party...
layannnnnn...zassssssssssss!!!
aku yg tgh saksikan besday girl nk potong kek...

madam darlin-ija-sikin (ija, akak dah cut bahagian ko yg senset tu..hehe...)

cewahhh....menjeling-menjeling ku bertentang...wahahaha...

tgh tunggu makanan sampai...sabar ek....

posing pas makan....poyo jeww!

nape lak muka suni jadi gitu...isk...wosak pic noks!

sila perhatikan betol2 gambar madam darlin tu yer...
tgh dok telepon encik hensem dia la tu....
tak syiok hubby takder taw!hmm..mkn pon ingat hubby...

posing mengenyammmm! noks!
raja...madam darlin...ecah! adik2 aku neyh okeh

ni gambar g karok...wrockkk!!
~~~ TAMMAT ~~~

13 August 2009

i'm backkkkk!!! hehuuuuu...

Da berbulan da aku tinggalkan blog ni dek kerana terlalu busy dengan tugasan...lepas satu event habis, timbul satu lagi event...weekend pon tak dapat nk rehat sangat...tapi aku kan seorang isteri...aku tetap menten...walaupun busy, dapat jugak aku spend time dengan hubby...
hubby aku pon apa kurangnya...2x5=10 ehehhe....dua2 pon sama busy... arini pon hubby aku dah pergi outstation...kemana? biar la rahsia..cewahhh...

Arini genap 61 hari umur aku meningkat tua..besday aku 12 JUNE aritu.. Tua dah aku ni...besday tahun ni....memang aku da pesan awal2 ngan hubby aku...aku taknak ape2...tapi tu la, name pon hubby, mesti ade je yang dia nk bagi....hubby aku ni, walau sesibuk mane pon, dia akan cuba sedaya upaya untuk spend time dengan aku...sebab tu aku sayang dia sangat2...aku cintakan dia...

Tahun lepas (2008) hubby bagi present :
(time ni da bgelar TUNANG da pon...aku petik posting dari blog lama aku sbb aku malas nk type hahaha...layan je la ek...)
"Hari ini 12 June...Hari bahagia buat aku...sebab hari ini hari lahir aku...Yang ke berapa? ahahaha yang ke-26...Selamat Hari Lahir Buat Diriku Sendiri...Semoga apa yang aku impikan akan menjadi kenyataan...Segala baik buruk sebelum2 ni akan aku ubah ia menjadi LEBIH BAIK LAGI...untuk family aku...terima kasih semuaaaaa!!! dengan wish2 tu...yeyey! dapat kek!untuk orang yang paling aku sayang aku cinta!!!...my hubby! b...terima kasih...wish birthday ayang...terima kasih sebab b cakap b sayang ayang selama2 nya...b...terima kasih bagi hadiah2 tu...lawa kasut baby doll nike yang ala2 mary jane yang b hadiah kan tu...comel sangat2...pink karer lagii...cleverrr! ehehe ;) Terima kasih juga sebab hadiahkan ayang ipod nano tu...sangat cute...white kaler....cleverrr! waaaaa....hepi yey!"


Tahun ni (2009) hubby bagi present :
(aku yg dah bergelar isteri....Mrs Ridzuan...)
Tahun ni...hubby bagi aku katak...sebab selain dr kaler pink, aku suke kaler ijaw! aku suke gile katak ni...hubby mmg sangat pandaiii okeh! katak ni kan...memang malang la nasib nye...da penyek da katak tu sebab selain hubby...katak ni pon aku da jadikan sebahagian dari bantal busuk aku..hahahha..memula je aku simpan..sebab wangi...bau kedai lovely lace...dah lebih 2minggu jer...katak ni penyek da aku buat...selain katak, hubby bagi aku banyak $$$$...aku dapat kek coklat cheese, secret recipe punye rasa...sodap! sbb aku suke cheese!







Tarikh yang sama...aku juga nak sedekahkan AL-FATIHAH buat arwah atuk...da setahun lebih atuk meninggalkan aku...semoga atuk tenang, senang di sana....AMIN....
(posting dr blog lame yg aku coretkan tentang arwah atuk aku ni...meh baca...)
25 JUNE 2008
Hari ini leka aku buat kerja....terlalu sibuk aku dengan kerja...Terlalu lama rasanya aku tinggalkan kerjaya aku dek sibuk dengan bersukan...Penat badan aku ini pun rasa tidak hilang-hilang lagi...Ya Allah...Walaupun dengan kesibukan aku bekerja ini...Sedang aku leka menaip...tiba-tiba entah kenapa aku rasa sebak...sebak sangat...membuatkan aku terhenti menaip...membuatkan kelopak mata ku berair...Aku teringat pada arwah atuk...sedihnya aku ini Ya Allah...Tabahkan hati ku...Aku tahu Engkau lebih menyayanginya...Atuk...Kalau la atuk boleh mendengar...Kak teh nak beritahu atuk...Kak teh rindu atuk...Atuk cakap atuk sayang kak teh kan...Atuk...atuk tak sakit...kak teh terkejut atuk 'pergi'...Arwah pergi pada tarikh kelahiran aku...12 June yang lepas...Nasib baik flight aku ke Sarawak bukan jatuh pada 12 June tu...Kalau tidak...mesti hancur lebur hati ini...Tak tertahan rasa nya aku menahan sedih masa ibu telefon...Ibu cakap "atuk dah takde..."Bergenang airmata aku....Hari kelahiran aku yang ke-26..atuk pergi menemukanNya....Aku tak sambut pun ulangtahun kelahiran ku...walaupun kek telah pun dibeli waktu itu....Waktu aku tengok kek tika tu...aku sebak hanya Allah saja yang tahu....Masa aku berada di kampung...ramai sanak saudara aku menceritakan...orang pertama adalah ibu aku sendiri...Mereka kata...Atuk yang azankan...yang qamatkan aku semasa aku di lahirkan ke dunia ini....masa ulangtahun kelahiran aku pada tahun ini juga atuk kembali kerahmatullah....YA ALLAH....AKU MOHON KEPADAMU YA ALLAH...TEMPATKAN ARWAH ATUK KU KE DALAM ORANG2 YANG BERIMAN....AMIN...AMIN YA RABBAL ALAMIN....detik2 aku bersama arwah..makan sama...minum sama..gelak sama...sembang sama..akan ku sematkan sampai bila2....nenek aku selalu kata...cucu lain buat air...atuk mesti taknak minum..kecuali aku...aku SEDIH........AL-FATIHAH untuk arwah atuk....
ni gambar kenangan aku n arwah atuk...raya tahun 2007