17 September 2009

BiG EPaL























Huhuuu..
Ni ha big epal yang saya beli arituuuu...
Memang pantang nampak menda ni...
mesti saya beli punye! hahaaa
Tapi tu la...kene makan time buka puasa je okeh...
Sambil2 dok perati donat ni...leh la layan KOSMO!
aku ni ske bc kosmo...kehkehkeh...

Nasi Kerabu


Sejak dua menjak ni banyak betol benda baru yang entah tiba2 je saya cuba...
Tak habis dengan cerita naik ketapi...baru-baru ni saya teringin pula nak makan nasi kerabu yang terkenal di kalangan orang2 kelantan...saya tak pernah makan pon...terasa nak mencuba untuk buat juadah buka puasa...saya bgtau hubby, arini taknak masak...nk beli nasi kerabu...so hubby pon bawa la saya g pasar ramadhan...cari punya cari...saya pekenan la dengan nasi kerabu kat sorang pakcik ni...saya beli nasi kerabu + lauk paru...taknak la beli byk sangat lauk sebab hubby da belikan ayam percik a.k.a ayam panggang...part drumstik lagik...ehehe

Sampai je waktu buka...saya pon makan la...mula2 tu makan sket2...tapi hubby tegur..hubby cakap "bukan mkn mcm tu la sayang...kene gaul nasi tu..." saya balas "owhhh....mcm tu ek...sedap gak nasi kerabu ni..." tp tu la, saya ni takot sikit ngan sayuran2 yang tak dimasak lagi ni, mcm sayur2 kat nasi kerabu tu...hehehe ;) Hubby pula makan nasi putih je...saya masakkan nasi tuk hubby...lauknye pula hubby mkn ayam percik + lauk ikan patin dan sayur...pastu hubby nya peberet is taufu fa...hubby kalo bab taufu fa ni...makan 2 set pon boleh...layan...hikhikhikk ;P
Ok la...Alhamdulillah...rezeki...kenyang kami...

15 September 2009

Selamat Hari Lahir buat ayahanda ku

15 SEPTEMBER 2009...

Papa...
Kaklong ucap kan selamat hari lahir yang ke 57

Semoga papa sehat walafiat selalu...
Semoga murah rezeki papa...
Semoga papa ngan mak bahagia selama-lamanya...
kaklong, adik dan manje sayang sangat kat papa ngan mak....
Dan Semoga papa ngan mak dapat cucu yang ramai...
Amin...Amin...Amin...

I LoiKe!!

Sampai terbelit-belit lidah ni bila saya cakap i loike....hahahaa....gediks sungguh cara itu!

Gembira rasa hati....barang saya da sampai....cewahhh! siap nyanyi lagik...barang2 yg saya nak dah pon sampai minggu lepas yeyy...ingat nk simpan dulu tuk melaram time raya...last2 tak sempat nak melaram time raya saya da pakai da...tak tahan dah tengok menda pink..pink..pink...tu dok diam situ je...hahaaa


Nih...saya nak share cerita hepi saya kat tawan2 semua...
Jeng...jeng...jeng...meh saksikan pic2 ini dulu ye tawan2...
- barang2 yg saya order de dlm bungkusan ni ye tawan2...
















- sangat jawoh brg ini mari...hmmm...selamat sampai da...
















- haaa....ni yg saya nampak dulu pas buka bungkusan tuu...
















- haaa...brg2 yg saya da kuarkan....






























- haaa...ni la brg2 dr us yg saya terima dari my dear fren saya tu...
sangat santeeekkkk kan tawan2....kan laaa....pedantekkk sgt2 kan!
















Coach leah...aku mmg gilo sket nan pink karer neyh...haitt!
































nih lagik satu pink...belang2 u! nih bag pack okeh...














































leh la letak hp ke mende ke lam tu...
















korek punye korek, lam poket bag tu jumpe bende ni ha...



























































Selain wat handbag, leh jugak wat sling bag...hehuuu...multipepesss okeh!
















Dah..dah...dah...masuk lam kotak balik...berhabuk karang..kahkahkahhh...
sangat gediks....


















Saya dapat semua ni pon sebab hubby bg saya sangat banyak duit...
sebab saya suke....i loike!!! saya beli...dan hubby pon tak kisah...
Hubby, tima acey ye sayang...mmmuahhh!!!

11 September 2009

First TiMe Nek KetaPi TaNaH mELaYu...PoNNNNnn....

Da lame da sebenarnye nak cerita...tapi tak tercerita-cerita...asik sibuk je manjang...

Pasal KTM ni, sebenarnya da lame da saya buat permintaan kat hubby, saya cakap kat hubby kalau balik kampung lagi nanti saya nak naik ketapi...tak nak naik kereta...hubby cakap, boleh...uols tau tak seumur hidup saya tak pernah naik ketapi nih...tak sangka la pulak aritu hubby tunaikan permintaan saya tu...sayangggg bangat sama hubby!

Hubby ajak balik kampung buka puasa ngan mak abah. First time berpuasa ngan MIL & FIL saya ni...belum sempat hubby habiskan percakapannya, saya da interrup, saya cakap...jommm!!! cuti pon panjang, al maklum lah...cuti merdeka kan..."tima kasih hubby sbb tunaikan permintaan shayang hubby ni" sangat syiok ketika itu...

Pergi dan balik kami naik ketapi hikhikkk...lame betol perjalanan naik ketapi ni tau...sampai tetido2 la saya...penat nye pasal...pastu sejuk nye lagi...grrr...sangat sejuk...betol2 sejuk...grrr....gigil saya...hubby pon sama...sib baik saya bawak stokin...bawak pashmina...dan yg penting ade hubby disamping saya...love u babah ucuk sayang mama!
Meh saya share pic2 perjalanan kami...




















hubby yang tengah dok menunggu....lokasi : kl sentral


























































































































































Gambar ini sangat la buruk okeh...hubby yg snap!